TY - JOUR ID - 127365 TI - بررسی ویژگی های تغذیه ای گیاه آویشن (.Thymus spp ) در دام و طیور JO - فناوری و گیاهان دارویی ایران JA - MPT LA - fa SN - AU - سیددخت, عاطفه AU - رحمانی نیا, جواد AU - حاجاتی, حسنا AD - استادیار پژوهش، بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج AD - استادیار پژوهش، مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران AD - استادیار پژوهش، بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجانشرقی، سازمان تحقیقات، آموزش Y1 - 2022 PY - 2022 VL - 4 IS - 2 SP - 32 EP - 14 KW - آویشن KW - افزودنی‌های خوراکی KW - اسانس KW - تغذیه دام KW - گیاهان دارویی DO - 10.22092/mpt.2022.358866.1101 N2 - دامداری بخشی جدایی ناپذیر از کشاورزی است و تأثیر زیادی بر اقتصاد ملی دارد. تولیدات دامی تحت تأثیر بسیاری از عوامل بیرونی و درونی قرار می گیرد که بخش مهمی از آن تغذیه است. افزایش قیمت های محصولات کشاورزی و هزینه های خوراک دام های مزرعه، منجر به افزایش مشکلات این بخش از کشاورزی شده است و برای حل این موضوع، تحقیقاتی در زمینه جایگزین های جدید منابع خوراکی متمرکز شده اند. افزودنی‌های خوراکی گیاهی جایگزین مناسبی برای آنتی بیوتیک ها هستند، زیرا آنها فرآیندهای مهمی را در بدن حیوانات انجام می دهند. برای متخصصان تغذیه دام معرفی یک افزودنی جایگزین سازگار با محیط زیست به منظور افزایش تولید، پیشگیری و درمان بیماری های دامی چالشی بزرگ است. حفظ سلامت حیوانات مزرعه برای به دست آوردن محصولات دامی سالم ضروری است. استفاده از ترکیبات طبیعی مانند گیاهان و فرآورده ‌های گیاهان دارویی برای بهبود سلامت دام ها و همچنین برای برطرف کردن نگرانی های مصرف‌کنندگان محصولات دامی بر ترکیبات شیمیایی ارجحیت داده می‌شود. عصاره های گیاهی همچنین به افزایش کیفیت و ماندگاری محصولات دامی کمک می کنند. اسانس های گیاهی مانند آنتی بیوتیک ها عمل می کنند، یعنی دارای طیف گسترده ای از فعالیت های ضد میکروبی علیه باکتری ها، قارچ ها و تک سلولی ها هستند. هدف از این مقاله بررسی اثر بخشی، نحوه عمل و کاربرد تغذیه ای، دارویی و تجاری گیاه آویشن به عنوان افزودنی خوراکی گیاهی در دام و طیور است. UR - https://mpt.areeo.ac.ir/article_127365.html L1 - https://mpt.areeo.ac.ir/article_127365_d8c6ce2cac55850842fcac83b86ce46c.pdf ER -