مروری کلی بر خواص دارویی گیاه مرزنجوش .Origanum vulgare L

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 معلم هنرستان کاردانش

2 مدرس دانشگاه فرهنگیان و کارمند آموزش و پرورش شهرستان نوشهر استان مازندران

10.22092/mpt.2024.364583.1139

چکیده

مطالعه و بررسی درباره اثرات درمانی گیاهان، اخیراً مورد توجه محققین زیادی قرار گرفته است. تحقیقات علمی، اثربخشی و ایمنی تعدادی از روش‌های طب مکمل، از جمله گیاهان دارویی را در درمان بسیاری از بیماری‌ها به اثبات رسانده است. این مقاله با هدف مروری بر ویژگی‌ها و خواص دارویی گیاه مرزنجوش (Origanum vulgare L.) و با بهره‌گیری از منابع کتابخانه‌ای و اطلاعات موجود در بانک‌های اطلاعاتی ISI، Pubmed، Scopus، SID، Magiran و Web of Science انجام شده است. گیاه مرزنجوش درختچه‌ای دارویی و معطر بوده که در سرتاسر جهان به عنوان گیاه دارویی مهمی به رسمیت شناخته شده است که معمولاً به عنوان ادویه‌ی آشپزی و نیز در طب سنتی برای درمان انواع بیماری‌ها استفاده می‌شود. مصارف مختلف این گیاه در صنایع دارویی و غذایی، دلیل ارزش تجاری قابل توجه آن در دنیا است. تقریباً همه‌ی بخش‌ها از جمله ریشه، برگ، ساقه و گل در سیستم‌های پزشکی برای درمان انواع بیماری‌ها به کار می‌روند. در مطالعات بالینی و تجربی، خواص ضدباکتریایی، ضدقارچی، ضدویروسی و ضدسرطانی، بهبود رینوسینوزیت مزمن، حملات تشنجی، کنترل دیابت، تنظیم چرخه‌ی قاعدگی، جلوگیری از التهاب و بیماری‌های قلبی- عروقی برای این گیاه اثبات شد. در کل 50 ترکیبات شیمیایی در آنالیز اسانس گیاه مرزنجوش مشاهده شده است که ترکیبات اصلی آن (15.9%) Thymol، Z-Sabinene hydrate (13.4%) ، γ-Terpinene (10.6%)، p-Cymene (8.6%)، Linalyl acetate (7.2%)، Carvacrol methyl ether (5.6%) و Carvacrol (3.1%) می‌باشند.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

An overview of medicinal properties of oregano (Origanum vulgare L.)

نویسندگان [English]

  • Samaneh Mojahed 1
  • Ehsan Ghomi 2
1 Teacher in vocational school (The manual skills branch )
2 Farhangian University lecturer and education employee of Nowshahr city, Mazandaran province
چکیده [English]

Studying and investigating the therapeutic effects of plants has recently attracted the attention of many researchers. Scientific researches have proven the effectiveness and safety of a number of complementary medicine methods, including medicinal plants, in the treatment of most diseases. This article aims to review the characteristics and medicinal properties of marjoram plant (Origanum vulgare L.) and using library resources and information available in ISI, Pubmed, Scopus, SID, Magiran and Web of Science databases. Oregano plant is a medicinal and aromatic compound that is recognized all over the world as an important medicinal plant that is usually used as a culinary spice and also in traditional medicine to treat various diseases. The various uses of this plant in the pharmaceutical and food industries are the reason for its significant commercial value in the world. Almost all parts including roots, leaves, stems and flowers are used in medical systems to treat various diseases. In clinical and experimental studies, antibacterial, antifungal, antiviral and anticancer properties, improvement of chronic rhino sinusitis, convulsive attacks, control of diabetes, regulation of menstrual cycle, prevention of inflammation and cardiovascular diseases were proven for this plant. A total of 50 chemical compounds have been observed in the analysis of marjoram essential oil, whose main compounds are Thymol (15.9%), Z-Sabinene hydrate (13.4%), γ-Terpinene (10.6%), p-Cymene (8.6%), Linalyl acetate (7.2%), Carvacrol methyl ether (5.6%) and Carvacrol (3.1%).

کلیدواژه‌ها [English]

  • Essential oils
  • Herbal medicine
  • Oregano
  • Secondary metabolites
  • Therapeutic effects