بررسی ویژگی های تغذیه ای گیاه آویشن (.Thymus spp ) در دام و طیور

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 استادیار پژوهش، بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج

2 استادیار پژوهش، مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران

3 استادیار پژوهش، بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجانشرقی، سازمان تحقیقات، آموزش

چکیده

دامداری بخشی جدایی ناپذیر از کشاورزی است و تأثیر زیادی بر اقتصاد ملی دارد. تولیدات دامی تحت تأثیر بسیاری از عوامل بیرونی و درونی قرار می گیرد که بخش مهمی از آن تغذیه است. افزایش قیمت های محصولات کشاورزی و هزینه های خوراک دام های مزرعه، منجر به افزایش مشکلات این بخش از کشاورزی شده است و برای حل این موضوع، تحقیقاتی در زمینه جایگزین های جدید منابع خوراکی متمرکز شده اند. افزودنی‌های خوراکی گیاهی جایگزین مناسبی برای آنتی بیوتیک ها هستند، زیرا آنها فرآیندهای مهمی را در بدن حیوانات انجام می دهند. برای متخصصان تغذیه دام معرفی یک افزودنی جایگزین سازگار با محیط زیست به منظور افزایش تولید، پیشگیری و درمان بیماری های دامی چالشی بزرگ است. حفظ سلامت حیوانات مزرعه برای به دست آوردن محصولات دامی سالم ضروری است. استفاده از ترکیبات طبیعی مانند گیاهان و فرآورده ‌های گیاهان دارویی برای بهبود سلامت دام ها و همچنین برای برطرف کردن نگرانی های مصرف‌کنندگان محصولات دامی بر ترکیبات شیمیایی ارجحیت داده می‌شود. عصاره های گیاهی همچنین به افزایش کیفیت و ماندگاری محصولات دامی کمک می کنند. اسانس های گیاهی مانند آنتی بیوتیک ها عمل می کنند، یعنی دارای طیف گسترده ای از فعالیت های ضد میکروبی علیه باکتری ها، قارچ ها و تک سلولی ها هستند. هدف از این مقاله بررسی اثر بخشی، نحوه عمل و کاربرد تغذیه ای، دارویی و تجاری گیاه آویشن به عنوان افزودنی خوراکی گیاهی در دام و طیور است.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Investigation of nutritional characteristics of thymus plant (Thymus spp.) in livestock and poultry

نویسندگان [English]

  • Atefeh Seyeddokht 1
  • Javad Rahmaninia 2
  • Hosna Hajati 3
1 Assistant professor, Animal Science Research Department, Khorasan Razavi Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, AREEO, Mashhad, Iran
2 Assistant professor, Animal Science Research Institute of Iran, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Karaj, Iran
3 Assistant professor, Animal Science Research Department, East Azarbaijan Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, AREEO, Tabriz, Iran
چکیده [English]

Animal husbandry is an integral part of agriculture and has a great impact on the national economy. Livestock production is affected by many external and internal factors, and nutrition is an important part of it. Rising prices for agricultural products and feed costs for farm animals have increased the problems of this part of agriculture, and recently studies have focused on new plant-based alternative foods to solve this problem. Medicinal plants are a plausible alternative as they improve a number of vital processes in the animal body. For animal nutritionists, an eco-friendly alternative to enhance production, prevent and treat disease conditions of animal is a great challenge. Keeping livestock healthy is important to achive healthy animal products. The use of natural product like herbs, and medicinal plants are preferred over chemical compounds for improvement of overall animal health and to satisfy consumer concerns as well. Phytogenic additives and their products have a major impact on feed intake, growth, meat, milk and egg production. They also have known to increase the quality and stability of animal products.The advantage of phytogenic complements with active materials in animal nutrition could include the stimulation of appetite and feed intake, improvement of endogenous digestive enzyme secretion, activation of immune response and antibacterial, antiviral, antioxidant and antihelminthic actions. The purpose of this article is to investigate the effectiveness, mode of action and commercial application of thymus as a plant feed additive in animal feed.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Animal nutrition
  • Essential oils
  • Medicinal plants
  • Phytogenic additives
  • Thymus